lørdag 4. september 2010

Bli inspirert

Tenkte jeg rett og slett skulle prøve å inspirere litt. Blir ofte selv inspirert av å se filmsnutter av trening og triks som folk legger ut på nettet.
Det som slår meg når jeg er på fellestreninger, og for den saks skyld lydighetskonkurranser og ser kl 1 og 2. er at det er utrolig labert. Både hunder og førere ser ut som de kjeder vettet av seg. Syns egentlig det er et under at noen gidder å stille på konkurranse i det hele tatt når det åpenbart er så ufattelig kjedelig med LP.
Så mitt ønske er at flere skal synes som meg, at lp trening er kjempegøy. Disel lærte meg mye her. Med ham nyttet ikke verken irettesettelser eller feilig, da meldte han seg bare ut og sa: ”Er det sånn det skal være, kan du trene på egenhånd”. Så med han måtte jeg altså gjøre treningen til en lekestund, og han elsket det. Som da vi trente den berømmelige mannekengen, da koste i hver fall vi oss. At vi klarte å leke oss helt opp til Elite syns jeg jo var veldig stas.
Har lært mye av Sissel og, som at det er lov å være litt over middels engasjert og gal når en trener.
Så i dag tar jeg for meg fellesdekken. Hører mange kvier seg for den, og er usikre på om hunden blir liggende på konkurranse. Sånn trenger det jo ikke å være. Hvis hunden har en god forståelse for BLI kommandoen, og at det nødvendigvis ikke er noe negativt og kjedelig, stiller man mye sterkere i en konk. situasjon. Deilig å slippe å være nervøs for om hunden ligge i alle fall, er liksom nok annet å tenke på.
Så her er dagens treningstips fra meg. Ikke la hunden ligge og kjede seg, og håp på at den gidder å ligge de minuttene fellesdekken varer. Gjør den til en morsom lek. Begynn forsiktig i det små og la den bli gradvis vanskeligere etter hvert. Det fine med dette er at du med fordel kan trene på den alene, og at du etter hvert får en hund som bevisst klorer seg fast til bakken med en høy forventning. Haha… her kommer min lille demo.I morgen kommer en ny liten demo fra meg. So long…

9 kommentarer:

 1. hahaha,så GØY! :) Gleder oss masse til ny demo :) Ut å trene fellesdekk :)

  SvarSlett
 2. Knallbra - dette må jo bare prøves :-) Jeg gleder meg også til neste demo! Likte spesielt siste delen i "fort" film...

  SvarSlett
 3. Herregud, ler så jeg griner! Helt klart, dette må feires! Lørdag blir det party!!

  SvarSlett
 4. hehehe...hærlig!

  SvarSlett
 5. Haha, herlig! Jeg ler så jeg griner jeg også. Både manekengen og fellesdekken er til stor inspirasjon! :D Gjett hva vi skal ut og trene på i morgen ;) Lydigheten trener flere førere som deg, Teresa!

  SvarSlett
 6. Lydighet skal være kjempegøy:):):) og halene på vofsene skal vise det :)

  SvarSlett
 7. Fantastisk Teresa!

  Mannekengen har eg sett mange gonger før og eg ler like godt kvar gong! Gleder meg til neste film!

  SvarSlett