torsdag 26. mai 2011

Blåmeis

Her på Katthult er det en del originale ting, bla en fuglekasse i stuen. Da huset ble reist på nytt i 2001, var det et hull i stueveggen der strømmen tidligere hadde kommet inn. Istedenfor å lappe og tette dette hullet laget tidligere eier en fuglekasse på innsiden. Dette er for så vidt en helt vanlig tett fuglekasse, men det geniale er at den ene siden er av glass. Dermed er det mulig å titte inn og se hva som skjer der inne.

Tidligere eier kunne fortelle at de dessverre ikke har hatt fugl i den. Men jeg hengte en liten gardin foran glasset, og da gikk det ikke lenge før et blåmeispar flyttet inn. De har nå fått små blåmeisbarn, som jeg kan smugtitte på. Helt fantastisk.
Håper på noen fine bilder av de små når de blir litt større. Enn så lenge er det bare de små gapende nebbene som stikker frem.
Fuglekassen

 Utsiden
 Travelt med smårollinger


Ser foreløpig bare noen små nebb som stikker opp.

To be continued….

8 kommentarer:

 1. ja det er så kos. Hører de kvtirer og piper inni der.

  SvarSlett
 2. Du bor i et lite eventyr

  SvarSlett
 3. Ja, hele Katthult er et eventyr!!!

  SvarSlett
 4. For en kjempeidé å ha en fuglekasse inne i stua! Heldige du som får følge med på de små fuglungene på så nært hold! Håper de liker seg så godt at de fremdeles bor der når jeg kommer i sommer ;)))

  SvarSlett
 5. Sissel - du kan jo lage hull i hytten :-D Jeg har mate stasjon her i hagen om vinteren, slik at fulgene kan være i topp form og spise masse insekter nå :-)

  SvarSlett
 6. Så koselig! Jeg har også beibiser i veggen nede på terassen min, men desverre ingen vindu inn. Jeg var så heldig ett år hvor jeg fikk oppleve ungene ta sin første flyge tur. Det var fantastisk det!! :)

  SvarSlett
 7. ÅÅÅ så koselig! kanskje jeg kan smugtitte litt også på tirsdagen når jeg kommer :) :) Skal tro om jeg klarer å finne fram... Hvis ikke så ringer jeg.
  Klemmer fra Janne og Mosa

  SvarSlett