søndag 5. februar 2012

Kaldt

Svisj, der var januar over.
Vi har hatt det rimelig kaldt her en stund nå. Innomhus er det godt og varmt, imponert over hvor godt disse gamle tømmerveggene holder på varmen.

Alt garne fra mine egne sauer, og en del fra Merete sine, er nå brukt opp. Jeg har karet, spunnet og farget masse garn som er blitt til varme tepper og diverse tøfler og sokker og skjerf.
Gleder meg virkelig til jeg får både alpakka og mohair fiber å jobbe med.

Dyrene klarer seg forbløffende bra i kulden. De har jo ikke isolerte hus, så de har hatt det kaldt.

Geitene har fått en varmelampe over liggeplassen sin. Det ser ut som de liker godt.Alpakkaene har og en varmelampe, men den hjelper ikke stort siden huset deres er såpass åpent. Men de klarer seg godt.

Sauene,,, ja de raller nå rund og lider tydeligvis ingen nød.

Ellers har jeg laget en ny hjemmeside http://www.tessaweb.com/ Den er blitt en mer gårdsside, istedenfor en hundeside. Blir liksom ikke så mye trening som det var før. Men etter litt traktorproblemer tidligere i vinter har jeg nå fått brøytet en treningsbane bak huset. Så litt trening blir det nå og da.
Vinteren er jo en ganske kjedelig tid for dyra som helst vil gå ute på beite å gresse. Men vi må igjennom den, og sysselsetter oss så godt vi kan.

20 kommentarer:

 1. Er det et hjemmestrikket ullpledd? Var kjempefint :-)

  SvarSlett
 2. Så fin ny side du har laget, i tillegg til kjempefine pledd, tøfler etc! Skjønner du har kommet i ditt rette element der borte!

  SvarSlett
 3. Flotte nye sider! Og med med matchende blogg og greier ;)

  SvarSlett
 4. ser helt underbar ut så himla fint ni har det

  SvarSlett
 5. Wow så lekkert du har fått det, og helledussen hvor flink Smisk er blitt, kan da ikke være lenge til han debuterer? By the way kan man bestille slike tøffler, gulvkaldt i gamle hus.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Må bare klippe noen dyr først, så jeg får mer garn.

   Slett
 6. guttla så flinke du/dokker 2 er sammen, Tess! var veldig kjekt å se dere i akskjon, og flotte bilder og side fra gården og Katthult. Ser du har fått ditt paradis nå, og nå skjønner jeg hva du mente da du sa du hadde maaaange planer om hva du hadde lyst å få til :-) Og som jeg sa; er det noen jeg har TRO på, så er det DEG! Du fikk det til!! Hilsen Synnøve

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Synnøve. Håper du har det fint og koser deg der ute i havet (og hjemme selvfølgelig).

   Slett
 7. Så flott side!! Er imponert over garnproduksjonen!! Spennende!

  SvarSlett
 8. Det er reine idyllen- så flink du er til å skape ting og få det koselig rundt deg! Til våren vil eg komme på inspeksjon altså!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja nå er det faktisk din tur å komme til meg. Jeg disker opp med mat og vin.

   Slett
 9. Flott, ny hjemmeside! Og himmel så flink Smiskegutten er blitt!:) Gler oss til å komme på besøk igjen, men venter til det er varmere i lufta;)

  SvarSlett
 10. Juhuuuu! Dere kan jo snart alt jo! Kjempeflinke! Så ikke videoen sist jeg.
  Nå venter vi spent på at du og Smisk gjør storeslem i lydighet på Hedmarken!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du må nok belage deg på å vente en stund.

   Slett
 11. ønsker meg et psr av de tøflene du har laget nå! selv om det meste av kulda n å kanskje er over - kommer det jo et år og en vinter etter dette. og at dyra greier seg så bra - det er fantastisk. Gleder meg veldig til neste besøk -i mars er det et år siden jeg var på Katthult første gang!!
  Kikkan

  SvarSlett